34. Simpozion Brâncuși la Paris (29.05.2011)

Hristos a înviat !

Sunt Bogdan Florin Vlaicu și vă spun bun găsit tuturor la Vocea română din lume, o emisiune a Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale.

Lunea trecută a avut loc la Ambasada României din Paris un simpozion Constantin Brâncuși, cu prilejul aniversării a 135 de ani de la nașterea marelui artist.

Acest eveniment a fost precedat duminică de o slujbă de pomenire la catedrala ortodoxă română Sfinții Arhangheli și la mormântul lui Brâncuși de la cimitirul Montparnasse.

Simpozionul a fost onorat de prezența Ambasadorului Bogdan Mazuru și a academicienilor Nicolae Manolescu, Eugen Simion, Maya Simionescu și Eugen Mihăescu.

Unul dintre organizatori, profesorul doctor Victor Crăciun, președintele Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni, a lansat cu acest prilej monografiile sale Măiestrele și Brâncuși și Brâncuși – monumentul rugăciunea.

L-am rugat pe Victor Crăciun să ne vorbească mai întâi despre întemeierea Ligii Culturale pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Acest articol a fost publicat în Emisiuni. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>