100. Puterea duhovnicească (2.09.2012)

Voi continua astăzi convorbirea mea cu Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, cel mai recent hirotonit episcop al românilor din diaspora.

PS Episcop Ignatie Mureșanul PS Episcop Ignatie Mureșanul

Părintele Ignatie Trif a predat Patrologia şi Limba Greacă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

Studiile publicate şi cercetările sale îl recomandă ca pasionat al Teologiei patristice a secolului al XIV-lea, al Teologiei persoanei – antecedente patristice şi reverberaţii contemporane, al Raportului dintre Teologie şi Filosofie în lumea răsăriteană și al Tradiţiei isihaste în variantă bizantină şi românească.

Actualmente doctorand al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Atena, pregătind o teză de doctorat cu tema Contribuţia teologilor români contemporani la dialogul teologic intercreştin, Episcopul Ignatie este doctor al Facultății de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, unde a susţinut teza : Sfântul Grigorie Palama şi doctrina despre energiile necreate.

În Duminica Sfântului Grigorie Palama, pe 11 martie, Preasfințitul Ignatie Mureșanul, arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Ortodoxă Română „Sfântul Nicolae” din Bruxelles.

Pr. paroh Patriciu Vlaicu și PS Episcop Ignatie vorbind în Catedrala Ortodoxă Română Sfântul Nicolae din Bruxelles Pr. paroh Patriciu Vlaicu și PS Episcop Ignatie vorbind în Catedrala Ortodoxă Română Sfântul Nicolae din Bruxelles

Duminică după-amiază s-a întâlnit cu membrii parohiei „Sfântul Nicolae” pentru a le vorbi despre o temă de mare actualitate în această perioadă de criză economico-financiară. Conferința „Puterea duhovnicească de a ne gestiona eșecurile” a suscitat din partea credincioșilor mărturii despre eșecuri personale în viața de familie sau profesională și despre modul în care le-au gestionat și depășit, întăriți de credința în Dumnezeu.

PS Episcop Ignatie Mureșanul vorbind în Catedrala Ortodoxă Română Sfântul Nicolae din Bruxelles PS Episcop Ignatie Mureșanul vorbind în Catedrala Ortodoxă Română Sfântul Nicolae din Bruxelles
Acest articol a fost publicat în Emisiuni. Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.