101. Maici românce în Belgia

Vă propun astăzi două întâlniri la mănăstirea ortodoxă românească din Belgia : cu Înalt Preasfințitul Mitropolit Iosif de la Paris și cu maica Siluana de la Iași.

Această mănăstire, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului a luat naștere anul trecut, 2011, la Vedrin lângă orașul Namur, capitala regiunii Walonia.

Cumpărând o fostă mănăstire greco-catolică și salvând-o astfel de la profanare, românii au ctitorit prima mănăstire ortodoxă din federația Walonie-Bruxelles, regiunea francofonă a Belgiei.

În duminica Tuturor Sfinților Români, Înalt Preasfințitul Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale și Meridionale, a săvârșit aici slujba Dumnezeieștii Liturghii, împreună cu Părintele Ciprian Grădinaru, preot paroh al parohiei care coexistă cu mănăstirea.

L-am rugat pe Înalt Preasfințitul Părinte Iosif să ne vorbească mai întâi despre importanța monahismului în diaspora românească.

La mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului de lângă Namur am întâlnit-o pe maica Siluana, stareța mănăstirii Sfântul Siluan din Iași.
Duminică după-amiază a purtat o convorbire duhovnicească cu credincioșii veniți s-o asculte.

Am rugat-o pe maica Siluana să ne spună, pentru început, cu ce prilej se află în Belgia.

Acest articol a fost publicat în Emisiuni. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la 101. Maici românce în Belgia

  1. MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA A LASAT SA SE INFAPTUIASCA ACEASTA .AVIND BUCURIA SI FERICIREA DE A DESCOPERI MANASTIREA_ STIIND CIT DE GREU SE POT INFAPTUI CELE BUNE SI ODATA INFAPTUITE SUNT TRAINICE IMBOGATIND SUFLETUL DE CEEA CE AVEM NEVOIE HRANA SUFLETULUI-RUGACIUNEA