69. Românii din Americi (29.01.2012)

Vă propun o întâlnire cu IPS Arhiepiscop Nicolae al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi.

Născut în 1967 în cel mai mare oraș-port al ţării, Constanța, Părintele Nicolae Condrea avea să-şi poarte paşii peste mări şi ţări spre a-i păstori pe românii care trăiesc departe.

Din 1994 a slujit ca preot la parohia românească din Stuttgart, în Germania.

În 2001 a obţinut titlul de doctor în teologie la Strabourg, în Franţa.

La 9 martie 2002, în Statele Unite, a fost ales Arhiepiscop la Congresul special electoral al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române în America și Canada, alegere validată în unanimitate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Tânărul Arhiepiscop Nicolae a devenit astfel întâi-stătătorul celei mai întinse eparhii româneşti, care acoperă două continente : America de Nord şi America de Sud.

L-am rugat pe IPS Arhiepiscop Nicolae să ne vorbească mai întâi despre istoria prezenţei românilor în America.

Vineri 29 aprilie, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, cei doi arhiepiscopi români din America, IPS Nicolae și IPS Nathaniel au slujit împreună la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena din Chicago. IPS Arhiepiscop Nicolae a mulțumit IPS Arhiepiscop Nathaniel pentru împreuna slujire cu ocazia primei vizite la Catedrala română și la Centrul
Eparhial din Chicago. Deasemeni, despre dorința de a sluji împreună până la împlinirea planului de unitate al românilor ortodocși din America, ca un exemplu de împreună lucrare în Biserica Mântuitorului Iisus Hristos.

Acest articol a fost publicat în Emisiuni. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la 69. Românii din Americi (29.01.2012)

  1. ELENA spune:

    Un om deosebit, un suflet de o rara frumusete interioara, integru, sincer si inteligent.